top of page

DE VRIJE ECONOMIE


De vrije economie

Ieder mens wil vrij zijn en niet gebonden zijn aan de dictaten van de economie. Mensen die eerst problemen veroorzaken en vervolgens ook de mogelijkheid krijgen om ze op te lossen, is dit een vrije economie? Dit noem ik de economie van onvrijheid. Leugens, gekonkel en bedrog. Dit zegt nu ongeveer de hele wereld, maar is er dan ook een oplossing om een echte vrije economie tot stand te brengen? Ja en daarom schrijf ik dit.


Beeld van de onvrije economie

De onvrije economie is ten gunste van grote, financieel draagkrachtige, bedrijven. Subsidiekranen worden open gezet als je deze bedrijven ondersteunt met jouw idee. Juist dit zorgt er voor dat kleine bedrijven die vormgeven vanuit bezieling en betrokkenheid, geen kans hebben. Geld en subsidiestromen zijn de manipulatiefactoren waardoor de onvrije economie blijft bestaan.


Voorbeelden ten over.

- Bedrijven die andere, minder draagkrachtige, bedrijven op hun knieën dwingen door hun prijzen eerst te verlagen en weer te verhogen als dat andere bedrijf failliet is gegaan.

- Accountantsbureaus met grote spelers in hun klantenkring die dreigen met het overstappen naar een ander bureau indien ze spelers die andere oplossingen bieden gaan bedienen.

- Banken die met vele andere bedrijven gekoppeld zijn waardoor ze andere klanten niet als klant willen nemen.

- En dan niet te vergeten, mensen die net genoeg hebben om rond te komen en daardoor inferieur voedsel, slechte behuizing en een gedwongen gezondheidszorg hebben omdat ze de andere keuzes in de gezondheidszorg niet kunnen betalen.


Dit is de economie van de onvrijheid.De vrije economie

Een vrije economie is een economie die de vrijheid van ieder mens in stand houdt.

Ieder mens heeft recht op vrije keuzes.

Eenieder heeft een woning waar hij/zij zich prettig in voelt.

Alle gezonde voeding en de keuzes om gezond te blijven of te worden, moet eenieder kunnen bekostigen.

Evenals gezond drinkwater omdat wij voor een groot deel uit water bestaan.

Gezonde lucht en voldoende natuur in de directe omgeving zodat wij voldoende zuurstof hebben en kunnen ontstressen.

Eenieder kan vrij kiezen voor de invulling van onderwijs.

Daarom is het belangrijk dat er een paar spelregels zijn om de vrije economie vorm te

geven.


Wij zijn in deze maatschappij zo gewend om geld als doel te zien dat het vaak het uitgangspunt is van ons handelen. Wat is het verdienmodel? Waar kunnen wij aan verdienen? Door deze vraag al aan het begin te stellen, stap je direct over het dienstbare leven heen.

Is geld slecht? Natuurlijk niet. Het geld is neutraal maar door het geld als doel te maken is het geld zich tegen ons gaan keren. Is het geld onvrij geworden. Onze basisbehoeften, eten, schone lucht, een woning en het allerbelangrijkste, menselijke contacten, worden door geldstromen gereguleerd. De mens is gereduceerd tot een winstobject voor degene die geld als doel stellen.

Het wantrouwen, wat door deze onvrije economie gevoed is, zal omgekeerd dienen te worden door dienend naar ieders leven te zijn. Dus echt pure natuurlijke producten in plaats van de vele troep door additieven die ziekmakend zijn. Door slecht voedsel krijg je ongezonde dieren en mensen. Dit levert in de onvrije economie, dat altijd ten koste gaat van de ander, geld op, maar geen gezondheid dat juist ten dienste is van eenieder.Levert een economie ten dienste van een ieder meer geld op? Ja, alleen niet het perverse geld van een onvrije economie. In deze tijd zien wij dit alom.

Deze les hebben wij geleerd toch? Geld ten dienste van eenieder brengt een enorme groei teweeg. En niet alleen in geld, ook in geluk. Daar de natuur overvloedig is als je de natuur op een natuurlijke wijze zijn gang laat gaan.


Dienstbaar aan eenieder is de basisregel van al het leven. Daardoor komen ook natuurlijke wetmatigheden naar boven drijven. Ons denken is hier niet op geënt. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik je vertellen dat er al jaren andere wetmatigheden gelden die ik met mijn denken niet kan bevatten.

Geld ten dienste van de ander levert een andere samenleving op. Een samenleving die creëert vanuit vertrouwen geeft vrijheid en ruimte waardoor men bewust is van de verbinding met al het leven. Spreek vanuit eerlijkheid en openheid in plaats van wantrouwen dat tegen het leven in gaat. Doordat je jezelf hebt leren kennen, herken je vroeg of laat de bedoelingen van de ander ook. Leugens en bedrog ontstaan alleen door een onvrije economie die onvrije mensen en een onvrij leven geven.


Daarom bouw ik aan een vrije economie!


Hoe?

Door verschillende wegen te bewandelen om de vrije economie daadwerkelijk te laten groeien en bloeien. Met

Peace in Design S.C.A. (kunst, vormgeving, transformatieprocessen, zelfrealisatie)

Coöperatieve InitiatiefOrganisatie Liefde voor Leven (initiatiefnemer projecten m.b.t. realiseren vrije economie)

Sakura Fonds (financiering projecten vrije economie)

GezondheidsCoöperatief Nederland (community's: delen ervaringen, kennis & informatie m.b.t. gezondheid)

Coöperatieve Gezondheid Fonds (schenkkringen: gezamenlijk dragen kosten natuurlijke geneeswijzen)

H.O.M.E. centrum (duurzame ontwikkeling van vastgoed)

Stichting Waarden Liefde voor Leven (bewaren waardengedragen normen)

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page