top of page

Herbestemming Pastorie Zutphen

Bijgewerkt op: 20 apr. 2020

Door een herbestemming te verbeelden ontstaat er de mogelijkheid voor andere partijen om zich te laten inspireren. Kan de herbestemming van een (historisch) gebouw een voorbeeld functie krijgen voor de richting waar een (stukje) stad zich heen kan ontwikkelen. Her-bestemmen is daarom in eerste instantie 'luisteren', kijken en ervaren.


Een pand vraagt soms ook naar meerdere scenario's. Om vanuit diverse standpunten, ruimtelijk - financieel - duurzaam - sociaal - cultureel, te kijken naar het pand en naar al haar on- en mogelijkheden. Bij dit gebouw (rijksmonument) ontstonden zo drie verschillende oplossingen: leefgemeenschap (l) - gemeenschap (m) - luxe appartementen (r).

Met de keuze voor een scenario, bepaal je ook de ontwikkeling van een hele omgeving. Dat is de kracht van een her-bestemming. Persoonlijk ben ik er daarom voor om daarbij (sociaal) het verschil te maken. Wanneer de opdrachtgever daar ook open voor gaat dan ontstaat er '1+1= veel meer'.


Praktisch: door het plan digitaal uit te werken kun je o.a. ook een idee krijgen hoe zo'n pand gaat functioneren en waar de aandachtspunten liggen bij het uitwerken en realiseren van het gekozen scenario. Ook kun je daar een beter financieel plaatje uit krijgen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page